Scrisoare pentru mama

Draga mea foarte dragă,

Îți mulțumesc pentru că m-ai chemat cu voce blândă să te învăț despre tainele Universului. Sunt fericit că te-am ales să mă călăuzești prin lumea de care, la început, mi-a fost teamă. M-ai ajutat să îndrăgesc fiecare zi, să o înțeleg, să îi acord o șansă. M-ai binecuvântat cu bunătate și curaj. Mi-ai repetat într-una că viața e frumoasă, trebuie doar să deschid lărg ochii și să transform culorile în lumină. Mi-ai stat alături când am căzut și niciodată nu te-ai plâns că doare tare când ți-ai zdrobit sufletul în cădere, preluând o parte din durerea mea. Știu multe acum, învăț și mai multe în fiecare secundă în care mă grăbesc să trăiesc; sunt om mare și încerc să savurez viața ca pe o cafea aburindă, cu înghițituri mici, să-i înțeleg frumusețea. Așa m-ai învățat tu, mamă.

N-am apucat să analizez prea bine importanța prezenței tale în acțiunile mele. Pur și simplu am folosit toate valorile pe care mi le-ai scris cu grijă în sufletul meu fragil de atunci, de când știam mai multe despre îngeri decât despre oameni. Familia, prietenii, devenirea mea ți se datorează în cea mai mare măsură. Chiar dacă pare că ești departe, știi foarte bine că nu vei înceta să locuiești în fiecare celulă a fiului tău și a fiilor fiilor tăi. Mi-e dor, câteodată, de poveștile în care aveam loc amândoi. Mi-e dor de mângâierile care mi-au pansat dezamăgirile. Mi-e dor de nopțile în care am visat împreună. Mi-e dor, să știi, chiar dacă nu ți-am spus-o de mult.

Sunt mare și puternic și încrezător și un om frumos, care nu se teme de victorie și nici de responsabilitate sau de ce aduce clipa. Mă tem, da, câteodată, că nu te-am îmbrățișat de destule ori, că nu ți-am mulțumit de câte ori ai fi meritat, că, într-o zi, “Te iubesc” nu va mai fi de ajuns ca să mă alini în bătăliile mele cu Mâine. Mă tem și eu, mamă, că și eu sunt om; și când mă tem, mă refugiez în brațele care mi-au adus liniștea dintotdeauna și îmi aduc aminte cum imi șopteai că viața e frumoasă, indiferent de culoarea clipei în care m-am oprit să pândesc răsărituri.

La mulți ani, Mamă! Mă înclin în fața ta cu darul bucuriei de a trăi,

Eu, moștenirea ta.

fetita-cu-fustita-rosie-martisor

Leave a Reply